Na hlavný obsah

Erika Jurinová sa bude znova uchádzať o post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja

Chce sa sústrediť na zdravotníctvo, školstvo a dopravu.

Erika Jurinová sa bude znova uchádzať o post predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja
Na snímke predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. Foto: TASR

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová sa bude v jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) opätovne uchádzať o svoj post.

„Považovala by som za nezodpovedné odísť od rozrobenej práce. Získané skúsenosti chcem zúročiť pri realizácii rozbehnutých i nových projektov v našom kraji. V tomto volebnom období sme sa sústredili na rekonštrukcie a obnovu viac ako 110 inštitúcií ŽSK, ktoré poskytujú služby obyvateľom a návštevníkom kraja,“ uviedla Jurinová.

Najväčšiu pozornosť podľa nej venoval samosprávny kraj zdravotníctvu, školstvu a doprave s cieľom skvalitniť poskytovanú zdravotnú starostlivosť rekonštrukciou oddelení, zakúpením nových prístrojov a udržaním zdravotníkov v regióne.

„Mládeži chceme poskytnúť lepšie, modernejšie a kvalitnejšie vzdelanie v rekonštruovaných školách. Štartujeme integráciu verejnej dopravy, zatiaľ v regióne Kysúc, horného Považia a Rajeckej doliny. Pravidelní cestujúci začnú cestovať výrazne lacnejšie na predplatné lístky. Silnou témou boli i rekonštrukcie ciest a mostov, aby sme dobehli investičný dlh,“ doplnila predsedníčka ŽSK.

Zdravotnícke zariadenia a školy

V ďalšom volebnom období sa chce sústrediť na rekonštrukcie v zdravotníckych zariadeniach a sceľovanie školských areálov.

„Aby deti v rámci vzdelávania nemuseli chodiť po budovách škôl v rôznych kútoch miest. Samozrejmosťou budú projekty rekonštrukcií ciest a mostov, aby motoristi mohli pohodlne prechádzať regiónom. Nepoľavíme v tlaku na dostavbu diaľnic v našom kraji, ktoré spôsobujú vážne problémy s mobilitou v regiónoch. V sociálnej oblasti máme stále na zreteli rozvoj chýbajúcich služieb,“ zdôraznila Jurinová.

Kandidatúru na post predsedu ŽSK už ohlásil podpredseda ŽSK a Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Igor Janckulík.

Kandidatúru bývalého žilinského primátora a exriaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Igora Chomu ohlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny