Na hlavný obsah

Finančníka Martina Kvietika prepustia z väzby

Prepustia ho 19. júna.

Finančníka Martina Kvietika prepustia z väzby
Na snímke finančník Martin Kvietik. Foto: TASR

Finančníka Martina Kvietika prepustia 19. júna z väzby. V piatok (10. 6.) o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Potvrdil to obhajca obvineného Dušan Ivan s tým, že finančníkovi ešte v máji pribudli v súvislosti so Slovenským pozemkovým fondom (SPF) ďalšie obvinenia z korupcie.

Senát NS SR zrušil predošlé rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým sa väzba Kvietika predĺžila o tri mesiace.

„Hlavný dôvod je ten, že sú prieťahy vo vyšetrovaní a navyše, NS SR vyslovil zásadné stanovisko k novým obvineniam, ktoré boli medializované a ktoré smerujú nielen proti Martinovi K., ale aj iným verejne známym osobám. Postup orgánov činných v trestnom konaní v tejto súvislosti označil za protiprávny a účelový,“ priblížil obhajca.

Obvinenie sa týka aj Slovenského pozemkového fondu

Obvinenia z 9. mája sa podľa Ivana tiež týkajú Slovenského pozemkového fondu. „Martin K. mal údajne cez pána Gála podplácať druhého človeka v hierarchickom rangu SPF, pána Borisa B., za to, že sa odblokuje nejaká zablokovaná reštitúcia,“ dodal advokát.

V tejto súvislosti vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v máji obvinil aj exministra spravodlivosti za stranu Most-Híd Gábora Gála.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko