Na hlavný obsah

Futbal-ME19: Slováci utrpeli druhú prehru, Talianom podľahli 0:1

Jediný gól strelil Giuseppe Ambrosino.

Futbal-ME19: Slováci utrpeli druhú prehru, Talianom podľahli 0:1
Na snímke zľava hráči Talianska Giacomo Faticanti, Gabriele Mulazzi a hráč Slovenska Marek Ujlaky počas zápasu finálového turnaja Majstrovstiev Európy do 19 rokov. Foto: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov prehrala aj v druhom vystúpení na domácich majstrovstvách Európy. V utorňajšom (21. 6.) stretnutí A-skupiny v Trnave podľahla talianskym rovesníkom 0:1.

Jediný gól strelil v 33. minúte Giuseppe Ambrosino, Taliani predtým dvakrát trafili brvno. Mladí Slováci sa predstavia v záverečnom zápase v skupine v piatok (24. 6.) o 17.30 h opäť na Štadióne Antona Malatinského proti Rumunom.

V utorok (21. 6.) sa ešte od 20.00 h hral v Dunajskej Strede duel medzi Rumunskom a Francúzskom.

Zmeny v základnej zostave

Tréner domácich Albert Rusnák spravil po otváracom debakli od Francúzov 0:5 až šesť zmien v základnej zostave. Jeho zverenci vyrukovali proti ďalšiemu favoritovi smelo a s vysokým napádaním.

Už v 5. minúte založili Slováci protiútok, na ktorého konci v sľubnej šanci prestrelil Oravec. V 21. minúte Jambor prenikol do šestnástky a poslal nebezpečnú prihrávku popred bránku, k zakončeniu sa však nedostal žiaden z jeho spoluhráčov.

Z následného tlaku vyťažili Slováci priamy kop a Jambor prudkou strelou natiahol talianskeho brankára Desplanchesa. O päť minút neskôr si svoju prvú vyloženú príležitosť vypracovali Taliani. Miretti, ktorý bol jediný nováčik v základnej zostave v porovnaní s úvodným víťazstvom nad Rumunskom 2:1, sa prebojoval do šestnástky a trafil brvno, dorážku nezužitkoval Fabbian.

Na konci prvej polhodiny sa v pokutovom území uvoľnil Ambrosino a zatočenou strelou trafil opäť brvno. V 33. minúte však už ten istý hráč otvoril skóre, vo finálnej fáze rýchlej akcie ho na ľavej strane šestnástky našiel Miretti a Ambrosino ľavačkou nekompromisne zakončil.

Taliani sa rozbiehali pomalšie

Domáci vstúpili aj do druhého dejstva nebojácne, po dvojnásobnom polčasovom striedaní zmenili rozostavenie na 5-3-2, dvojicu hrotových útočníkov tvorili Jambor a čerstvý Griger.

Slováci sa postarali aj o úvodný zaujímavý moment po zmene strán, ale lopta nedoputovala k voľnému Sauerovi. Taliani sa rozbiehali pomalšie na začiatku oboch polčasov, v tom druhom sa však na rozdiel od prvého nedokázali dostať do tempa a zahrávali sa s osudom súboja.

V 77. minúte nevyužil možnosť na poistenie najtesnejšieho náskoku Nasti, ktorý vnútri veľkého vápna osamotený hlavičkoval nepresne. Slováci mali najväčšiu šancu na vyrovnanie o tri minúty neskôr, keď Mičuda odcentroval z pravého krídla na bližšiu žrď, na loptu si naskočil Jambor a jeho hlavičku zastavil na bránkovej čiare Desplanches.

V závere riadneho hracieho času to ešte oblúčikom vyskúšal striedajúci Kopásek, no tesne minul.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport