Na hlavný obsah

Futbal: Slovan sa v prípade postupu v LM stretne s majstrom Kazachstanu alebo Maďarska

V 1. predkole narazí na gruzínsky tím.

Futbal: Slovan sa v prípade postupu v LM stretne s majstrom Kazachstanu alebo Maďarska
Na snímke hráči Slovana Bratislava. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu z prvého predkola Ligy majstrov 2022/2023 v druhom predkole stretnú s víťazom zápasu Tobol Kostanaj – Ferencváros Budapešť. Rozhodol o tom stredajší (15. 6.) žreb vo švajčiarskom Nyone.

Prvé zápasy druhého predkola sa odohrajú 19. a 20. júla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 26. a 27. júla. V úvodnom meraní síl by slovanisti nastúpili na ihrisku súpera.

V druhom predkole sa žrebovalo 20 mužstiev. Tímy rozdelili do dvoch skupín po šiestich a do jednej s ôsmimi účastníkmi. Víťazi postúpia do tretieho predkola a zdolané tímy budú hrať v treťom predkole Európskej ligy UEFA. Žrebovanie tretieho predkola LM sa uskutoční 18. júla. Informuje o tom portál uefa.com.

Slovan sa v 1. predkole stretne s gruzínskym tímom Dinamo Batumi, ktoré v uplynulej sezóne získalo svoj premiérový majstrovský titul. Termíny úvodných zápasov sú 5. a 6. júla a odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 12. a 13. júla.

„Belasí“ sa v úvodnom dueli predstavia doma, odvetu odohrajú na pôde gruzínskeho majstra. V Gruzínsku sa hrá systémom jar – jeseň, aktuálny ročník je tam teda v plnom prúde. Batumi vedie ligu po šestnástich odohraných kolách, získalo 35 bodov. Súpera dobre pozná tréner Vladimír Weiss, ktorý od marca 2016 do novembra 2020 trénoval gruzínsku reprezentáciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport