Na hlavný obsah

Holandskom sa prehnala silná búrka a zrejme aj tornádo

Jeden človek neprežil.

Silná búrka si v holandskom mestečku Zierikzee vyžiadala najmenej jedného mŕtveho a desať zranených. Agentúra AFP s odvolaním sa záchrannej zložky informovala, že pobrežná oblasť zasiahlo tornádo, ktoré strhalo strechy domov a ďalšie silno poškodilo.

https://twitter.com/groep5566/status/1541410414684246018

Holandsko každoročne zasiahne niekoľko tornád, posledné smrteľné ale krajina zaznamenala v roku 1992, píšu holandské médiá.

„Žiaľ, pri tornáde zahynul jeden človek a podľa prvých odhadov je zhruba ďalších desať ľudí zranených,“ uviedli vo vyhlásení úrady provincie Zeeland, kde sa tornádo vyskytlo. Ďalšie holandské úrady hovorili v súvislosti s úkazom v Zierikzee, ktorého fotky a videá zdieľali ľudia na sociálnych sieťach, o veternom víre alebo o vodnej smršti.

„Vo viacerých uliciach v Zierikzee sú značné škody. Okrem popadaných strešných tašiek a stromov vietor strhol strechy štyroch domov,“ uviedli zeelandské úrady. Záchranné zložky varovali, aby do oblasti nejazdili ľudia, pretože by mohli komplikovať prácu polície a hasičov. Pre poškodené vetvy a strechy hrozia aj ďalšie úrazy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet