Na hlavný obsah

Izraelská armáda zastrelila troch Palestínčanov

Ozbrojený stret sa stal na okupovanom území.

Izraelská armáda zastrelila troch Palestínčanov
Ilustračné foto - vlajky Izraela a Palestíny. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda pri operácii na okupovanom Západnom brehu Jordánu zastrelila troch Palestínčanov a ďalších osem ich zranila, píše agentúra AP s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva.

Palestínske médiá s odvolaním sa na svedkov uviedli, že izraelskí vojaci strieľali na auto v Džaníne a zabili troch cestujúcich. Pred incidentom sa podľa AP na sociálnych sieťach objavili videá ostrej prestrelky. Neskôr zverejnili zábery auta predieraného od streľby a so škvrnami od krvi.

Izraelská armáda zatiaľ komentár neposkytla. Pravidelne však vykonáva nočnú nehodu v Palestínčanmi kontrolovaných častiach Západného brehu Jordánu s cieľom zatknúť hľadaných palestínskych ozbrojencov. Väčšina zatýkacích razií sa v poslednom čase odohrala v Džaníne, rodnom meste viacerých palestínskych útočníkov, ktorí sa podieľali na nedávnej sérii útokov, pri ktorých zahynulo najmenej 19 Izraelčanov.

Pred nemocnicou v Džaníne sa zhromaždili stovky nahnevaných obyvateľov, ktorí skandovali heslá „Boh je veľký“ a vyzývali k pomste, načo prešli s tromi telami na nosidlách mestom, píše AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet