Na hlavný obsah

Ján Budaj ustál odvolávanie v parlamente

Opozícia nenašla dostatok hlasov.

Ján Budaj ustál odvolávanie v parlamente
Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO). Foto: TASR

Ján Budaj (OĽANO) zostáva na čele rezortu životného prostredia. V utorok (28. 6.) o tom rozhodli poslanci NR SR. Za jeho odvolanie hlasovalo len 52 poslancov, proti 83 zákonodarcov.

Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi životného prostredia podali nezaradení poslanci z hnutia Republika, podpisy dodali aj poslanci ostatných opozičných strán.

Skupina poslancov vyčítala ministrovi schválenie reformy národných parkov či prerokovanie nových území európskeho významu. „Táto povinnosť vyplýva pre SR z jej záväzkov dojednaných pri predvstupových rokovaniach do EÚ. Voči SR je pre nečinnosť predchádzajúcich vlád vedené zo strany Európskej komisie,“ píše sa v materiáli.

Dôvodom na odvolanie ministra malo byť aj zlyhanie pri riešení ekologickej havárie na rieke Slaná. Budaj podľa poslancov tiež bráni budovaniu kanalizácii v obciach na východnom Slovensku.

Budaja si zastali jeho kolegovia z vládneho kabinetu, ktorí mu vyjadrili podporu a nesúhlasili s návrhom na jeho odvolanie. Nevideli totiž na to žiaden dôvod.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko