Na hlavný obsah

Johnson pred hlasovaním o dôvere podľa zdrojov z parlamentu sľúbil znížiť dane

Sľúbil aj plán pre hospodársky rast.

Johnson pred hlasovaním o dôvere podľa zdrojov z parlamentu sľúbil znížiť dane
Britský premiér Boris Johnson. Foto: TASR/AP

Britský premiér Boris Johnson v pondelok (6. 6.) pred hlasovaním o dôvere sľúbil konzervatívnym poslancom, že ak zostanú vo funkcii, tak znížia dane. Prisľúbil tiež na budúci týždeň predstaviť nový plán pre hospodársky rast.

Agentúre Reuters to po Johnsonovom neverejnom prejave k poslancom povedal zdroj z Konzervatívnej strany. Johnson tiež zákonodarcov vyzval, aby sa neobrátili jeden proti druhému.

Poslanci britskej vládnucej konzervatívnej strany budú v pondelok (6. 6.) večer hlasovať o vyslovení nedôvery premiérovi, ktorého pozíciou otriasli predovšetkým škandály okolo večierkov organizovaných v sídle britskej vlády v čase prísnej koronavírusovej uzávery v krajine.

Hlasovanie o dôvere

Johnsona odvolajú, ak mu nedôveru vysloví väčšina, teda 180 poslancov jeho strany. Výsledok hlasovania sa čaká okolo 21.00 h SELČ, podľa pozorovateľov Johnson zrejme hlasovanie ustojí.

Líder škótskych konzervatívcov Douglas Ross uviedol, že Johnsona nepodporí. Vláda podľa neho síce urobila veľa dobrého, napríklad pri očkovaní proti covidu.

Do protikladu ale stavia Johnsonovo porušovanie covidových opatrení alebo jeho vysvetľovanie tejto kauzy v parlamente. „Musím hlasovať v mene voličov a krajiny,“ napísal Ross.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet