Na hlavný obsah

Kandidátom Hlasu-SD na post predsedu Nitrianskeho kraja je Branislav Becík

Súčasný predseda sa o kandidatúre ešte nerozhodol.

Kandidátom Hlasu-SD na post predsedu Nitrianskeho kraja je Branislav Becík
Kandidát na predsedu Nitrianskeho kraja Branislav Becík. Foto: Facebook/Branislav Becík

O post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať Branislav Becík. Súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky je kandidátom strany Hlas-SD.

Jednou z kľúčových tém NSK je podľa predsedu Hlasu Petra Pellegriniho poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Preto by na čele kraja mal stáť človek, ktorý má k tejto oblasti blízko.

Becík, člen predsedníctva Hlasu, sa venuje poľnohospodárstvu celý svoj produktívny život a zároveň ako starosta Dvorov nad Žitavou má skúsenosti s riadením samosprávy, zdôvodnil výber kandidáta Pellegrini.

Becík podľa predsedu strany dokáže nadviazať na úspešné pôsobenie súčasného predsedu NSK Milana Belicu. „Súčasný predseda kraja veľmi úspešne, zodpovedne a hospodárne riadil NSK rekordných päť volebných období. Po 21 rokoch však prichádza čas na zmenu. Treba reagovať na nové moderné výzvy, je treba človeka s novou energiou a novou víziou,“ povedal Pellegrini.

Becík chce v prípade zvolenia podporovať všetko lokálne, regionálne, slovenské. Ako predseda kraja by chcel byť v úzkom kontakte s primátormi a starostami všetkých obcí v NSK.

„Náš kraj je kolískou slovenského poľnohospodárstva. Máme nevyužité turistické možnosti, nepodporujeme podnikateľov, neprávom sú v úzadí seniori, ktorí sa podieľali na budovaní tohto kraja. Voľby musia priniesť kraju zmenu a ja túto zmenu ponúkam,“ povedal Becík.

Belica sa ešte nerozhodol

Súčasný predseda NSK Milan Belica povedal, že ešte sa nerozhodol v otázke opätovnej kandidatúry na svoj post.

„Musím si vyhodnotiť situáciu. Ja sa nemám veľmi kam ponáhľať. Možno vôbec nebudem kandidovať. Ale karty ešte nie sú odkryté. Ak by sa situácia začala meniť, tak nevylučujem ani možnosť, že kandidovať budem. To otvorene hovorím,“ povedal Belica.

Ako uviedol, do ďalšieho predvolebného boja by ho motivovala predovšetkým kandidatúra ľudí, ktorí by mohli zvrátiť súčasný hospodársky vývoj NSK.

„Ak by malo hroziť kraju, že hospodárske výsledky, ktoré dosahuje, sa jednoducho hodia za hlavu, bola by to škoda. Ja by som si želal, aby kraj šiel súčasným spôsobom ďalej, aby bol konzervatívny pri investovaní a investoval tam, kde je to potrebné,“ uviedol pred časom Belica.

Podľa jeho slov momentálne nepremýšľal ani nad tým, či by sa v prípade kandidatúry uchádzal o post ako nezávislý, alebo so straníckou podporou.

„Ja nie som členom žiadnej strany. Takže môžem ísť buď cez podpisové aktivity, alebo si moju kandidatúru možno niektoré strany osvoja. Ale skutočne som ešte s nikým nekomunikoval o mojej podpore na takej úrovni, aby rozhodnutie bolo kvalifikované a jednoznačné,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny