Na hlavný obsah

Kandidátom Hlasu-SD na predsedu KSK je Róbert Suja

Kandidatúru oznámil s predsedom Hlasu-SD.

Kandidátom Hlasu-SD na predsedu KSK je Róbert Suja
Na snímke Róbert Suja. Foto: TASR

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za stranu Hlas-SD kandidovať Róbert Suja. Známym sa stal vlani v pozícii dočasného generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), následne sa venoval poradenskej činnosti.

Kandidatúru oznámil vo štvrtok (2. 6.) v Košiciach na tlačovej konferencii spolu s predsedom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim.

„Mojím heslom je Iný kraj a chcem ponúknuť naozaj iný kraj – iný, ako sme ho vnímali doteraz. Snažím sa pristupovať k veciam veľmi racionálne a pragmaticky. Súčasný rozpočet kraja je historicky nastavený na udržiavanie, tak jedna zo zásadných vecí je, že chcem zvýšiť financovanie, či už z eurofondov alebo hľadať iné zdroje,“ povedal.

Chcem vrátiť kraju identitu východniara, tvrdí

Okrem zlepšenia financovania spomenul ako prioritu budovanie rodinného zázemia, poukázal pritom na negatívne zmeny v oblasti rodinného a komunitného života.

„Chcem vrátiť kraju identitu východniara, aby bola spájaná s tradičnými hodnotami,“ konštatoval. V ďalších mesiacoch chce Suja predstaviť silný rozvojový program pre kraj. Kampaň bude robiť v regiónoch s priamou komunikáciou s ľuďmi. Ako uviedol, nie je členom strany Hlas-SD.

Pellegrini označil Suju za človeka so skúsenosťami zo zahraničia a odborných pozícií, ktorý ponúkne kraju nový impulz a víziu ďalšieho rozvoja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny