Na hlavný obsah

Kandidátom na starostu bratislavskej Rače bude aj Ján Polakovič

Predstavili aj kandidátov na poslancov.

Kandidátom na starostu bratislavskej Rače bude aj Ján Polakovič
Kandidát na starostu bratislavskej Rače Ján Polakovič. Foto: Facebook/Ján Polakovič - Spoločný Cieľ

Poslanecký klub Spoločný Cieľ nominuje na starostu bratislavskej Rače Jána Polakoviča. Nominuje tiež kandidátov na poslancov mestskej časti, do zastupiteľstva Bratislavy a zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja.

Ako informuje poslanecký klub, kandidát na starostu Polakovič si prešiel račianskym úradom ako študent-stážista, po ukončení štúdia ostal na úrade pracovať ako projektový manažér a následne sa v roku 2018 stal poslancom zastupiteľstva.

Kandidát na starostu Rače skonštatoval, že v prípade zvolenia ponúkne ruku na spoluprácu, či už primátorovi Bratislavy, rovnako županovi, ale aj starostom ostatných mestských častí. „Neuchádzam sa o vašu podporu ja ako Ján Polakovič, uchádzame sa o vašu podporu my ako tím Spoločný Cieľ,“ uviedol.

Medzi výzvy, ktoré vníma patria rozširovanie miest v materských školách, čerpanie mimorozpočtových zdrojov či rokovania s developermi, pri ktorých budú mať ako mestská časť pri súčasnej zmene zákonov ešte menšie kompetencie na reguláciu rozvoja a výstavby.

V zoskupení Spoloční Cieľ podľa Polakoviča figurujú v súčasnosti skúsení poslanci zastupiteľstva, ale aj viacerí nováčikovia. Ako príklad úspešnej iniciatívy Spoločného Cieľa zmienil tému rekonštrukcie školy na Plickovej.

„Pochopili sme, že len ak budeme ťahať za jeden povraz a spojíme sily, dokážeme dosiahnuť spoločný cieľ. Výsledkom je, že Plickova bude obecnou a nie súkromnou školou, na čo som hrdý. Bol to strategický záujem, ktorý bude ovplyvňovať vývoj Rače v najbližších rokoch,“ priblížil.

Kompletný volebný program zverejnia v septembri spolu s podaním kandidátky do volieb. Vystupovať budú ako nezávislí, preto zároveň ohlásil zber podpisov od verejnosti, ktoré sú podmienkou účasti nezávislých kandidátov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny