Na hlavný obsah

Kandidátovi na primátora Michaloviec zhorelo auto. Ide asi o podpaľačstvo

Prípad vyšetruje polícia.

Kandidátovi na primátora Michaloviec zhorelo auto. Ide asi o podpaľačstvo
Zhorené auto Milana Kaplana. Foto: Facebook

Polícia v súvislosti s nočným požiarom auta v Michalovciach vedie trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Poslanec Košického samosprávneho kraja a mesta Michalovce a kandidát na primátora Milan Kaplan povedal, že ide o jeho vozidlo.

„Pred jedným z obytných domov v Michalovciach došlo v sobotu v noci k požiaru vozidla značky Suzuki Swift, od ktorého sa požiar rozšíril aj na tam stojace vozidlo značky BMW. Celkovú škoda predbežne vyčíslili na 14 000 eur,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Polícia intenzívne po páchateľovi alebo páchateľoch tohto skutku pátra. Podľa Kaplana obyvatelia sídliska počuli približne po 1.00 h silný výbuch a privolali záchranné zložky, ktoré požiar uhasili.

„Počas svojej éry poslanca, či už mestského alebo krajského, som zažil mnohé formy nátlaku a zastrašovania. Venoval som sa mnohým diskutabilným témam a kauzám, ale nikdy by mi nenapadlo, že to môže zájsť až takto ďaleko,“ uviedol Kaplan.

Vníma to ako snahu ovplyvniť a zastaviť jeho predvolebnú kampaň a kandidatúru na primátora mesta Michalovce.

Bezpečnostný výbor

Strana SaS v reakcii na zastrašovanie komunálneho politika žiada zvolať mimoriadne zasadnutie bezpečnostného výboru. Na rokovanie chcú zavolať aj ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a policajného šéfa Štefana Hamrana.

„Milan Kaplan je aktivista a regionálny politik známy tým, že dlhé roky odvážne poukazuje na porušovanie zákonov, klientelizmus a korupciu v regióne. Je to slušný človek, ktorý si zaslúži plnú podporu nás všetkých,” uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

„Podpáliť auto komunálnemu politikovi, v deň narodenín jeho dcérky, je jasný odkaz s cieľom zastrašiť každého, kto bude bojovať za spravodlivosť,“ povedal okresný predseda SaS v Michalvciach Radovan Geci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny