Na hlavný obsah

Lengvarský stále nepredstavil zoznam nemocníc, ktoré sa majú rekonštruovať z plánu obnovy

Hovorí však, že materiál je v podstate pripravený.

Lengvarský stále nepredstavil zoznam nemocníc, ktoré sa majú rekonštruovať z plánu obnovy
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský. Foto: TASR

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) v stredu (15. 6.) nepredložil na rokovaní vlády materiál k obnove nemocníc z plánu obnovy. Odôvodnil to tým, že sa uskutočňujú rokovania na úrade vlády o tom, ktoré nemocnice z tohto plánu postaviť.

Hovorí, že materiál je v podstate pripravený. V rámci kvality údajov podľa neho chýba diagnostika, ktorú chce vypracovať do konca týždňa. Tvrdí, že koaliční partneri nemajú informáciu o tom, aký je stav prác a aké sú dátové podklady rezortu.

Podklady im zašle na preštudovanie začiatkom nasledujúceho týždňa. „Pokiaľ budú súhlasiť, predložím uznesenie vlády,“ povedal Lengvarský.

Dodal, že uznesenie vlády bude spúšťať iba stavbu štátnych nemocníc. „Všetky ostatné projekty, ktoré sa týkajú stavby menších neštátnych nemocníc či rekonštrukčných projektov, pôjdu cez výzvu,“ ozrejmil.

Rovnako uviedol, že štát plánuje nielen minutie peňazí z plánu obnovy, ale chce aj takzvané zásobné projekty na 10 rokov dopredu, keďže investičný dlh je väčší ako objem peňazí z plánu obnovy. „Máme aj štátne zdroje, ktorými môžeme financovať stavbu nemocníc či európske financie,“ doplnil.

Uvažuje sa nad dvomi až tromi veľkými nemocnicami a rekonštrukciou väčšieho počtu lôžok. A to tak, aby sa znížili nároky na štátny rozpočet a vyhovelo sa čo najväčšiemu počtu záujemcov, aj neštátnym.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko