Na hlavný obsah

Líder doneckých separatistov Pušilin utrpel podľa Kyjeva zranenia v Lymane

Zranili aj Čečencov.

Líder východoukrajinskej separatistickej Doneckej ľudovej republiky (DNR) Denis Pušilin utrpel zranenia v okupovanom meste Lyman. Informoval o tom v stredu (1. 6.) poradca ministra vnútra Ukrajiny Anton Heraščenko.

„V meste Lyman v Doneckej oblasti bolo pri delostreleckom útoku zranených 72 kadyrovcov a zranený Pušilin, ktorý viezol predstaviť gauleitera okupovaného Lymanu,“ napísal na komunikačnej platforme Telegram Heraščenko.

Pôvodne nemecký termín gauleiter označuje župana v časoch nacizmu, v prenesenom kontexte tiež predstaviteľa okupačnej moci dosadeného k správe určitého územia. Ako kadyrovcov označujú Ukrajinci čečenských bojovníkov v radoch ruských ozbrojených síl. Na čele Čečenska stojí Ramzan Kadyrov.

Informáciu o zranení Denisa Pušilina podľa serveru RBK Ukrajina potvrdil tiež poradca ukrajinského ministra vnútra Viktor Andrusiv. Druhou stranou alebo inými nezávislými zdrojmi však doteraz potvrdená nebola.

Ukrajinská armáda stratila kontrolu nad Lymanom, ktorý predstavoval jednu z posledných obranných batožín na východnom brehu rieky Severný Doneck, koncom mája. Boje sa teraz odohrávajú na jeho okrajoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet