Na hlavný obsah

Ľuba Benešová sa bude uchádzať o primátorské kreslo v Revúcej

Obklopiť sa chce aktívnym tímom ľudí.

Ľuba Benešová sa bude uchádzať o primátorské kreslo v Revúcej
Na snímke kandidátka na primátorku Revúcej Ľuba Benešová. Foto: facebook.com/lepsia.revuca

Na post primátorky Revúcej bude v jesenných komunálnych voľbách kandidovať Ľuba Benešová. Uchádzať sa chce aj o kreslo poslankyne Banskobystrického samosprávneho kraja. Do volieb pôjde ako nezávislá kandidátka.

Benešová je rodáčka z Revúcej, neskôr žila a pracovala v zahraničí a do regiónu sa vrátila pred vyše desiatimi rokmi. „Revúca ako mesto, ale aj ako okres, potrebuje novú hybnú regionálnu silu. Potrebuje energiu, líderstvo, víziu, založenú na spolupráci a vzájomnom rešpekte,“ skonštatovala kandidátka.

Benešová plánuje ísť do komunálnych volieb ako občianska, nezávislá kandidátka. Obklopiť sa chce aktívnym tímom ľudí, ktorým záleží na rozvoji mesta a regiónu.

„Verím, že obdobie štyroch rokov je dostatočne dlhé na to, aby sme v meste stabilizovali situáciu so základnou infraštruktúrou a Revúca mohla znova začať využívať svoj potenciál. Ten spočíva nielen v unikátnom historickom a krajinnom prostredí, ale najmä v šikovných a motivovaných ľuďoch, ktorí v ňom žijú,“ uviedla Benešová.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny