Na hlavný obsah

Machyna po 26 rokoch skončil ako šéf OZ KOVO. Odborárov povedie Stanislav Ľupták

Post podpredsedníčky obhájila Benedeková.

Machyna po 26 rokoch skončil ako šéf OZ KOVO. Odborárov povedie Stanislav Ľupták
Na snímke nový šéf OZ KOVO Stanislav Ľupták. Foto: TASR

Predsedom Rady Odborového zväzu (OZ) KOVO sa na najbližšie štyri roky stal Stanislav Ľupták. Je to dlhoročný odborový predák zo strojárskej spoločnosti PPS Group Detva a predseda Základnej organizácie OZ KOVO Podpolianske strojárne. Vo funkcii vystriedal Emila Machynu, ktorý bol predsedom 26 rokov.

Post podpredsedníčky opätovne obhájila Monika Benedeková. Delegáti ich zvolili vo štvrtok (2. 6.) počas zjazdu OZ KOVO, ktorý sa koná v týchto dňoch v Senci.

Doterajší predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna už nekandidoval, keďže sa rozhodol odísť do dôchodku. Machyna pôsobil v OZ KOVO 30 rokov. Nové vedenie zväzu zvolili delegáti z celého Slovenska v prvý deň zjazdu s plnou podporou všetkých prítomných 145 delegátov.

Zároveň boli počas prvého dňa zjazdu naznačené aj priority OZ KOVO do najbližších štyroch rokov.

Zjazd OZ KOVO sa koná v dňoch 2. a 3. júna v Senci. Zväz si v tomto roku pripomína 29 rokov novodobého samostatného pôsobenia. Aktuálne zastrešuje približne 170 000 zamestnancov v sektoroch hutníctvo, strojárstvo, automobilový priemysel, elektrotechnický a sklársky priemysel, verejná cestná doprava či bytové hospodárstvo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika