Na hlavný obsah

Matovič: Zvyšovanie platov zdravotníkov chceme vyriešiť do konca júna

Lengvarský by mal podľa neho skončiť.

Nezaradený poslanec z Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok (vľavo) a minister financií Igor Matovič (OĽANO).
Nezaradený poslanec z Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok (vľavo) a minister financií Igor Matovič (OĽANO).Foto: RTVS
Foto: RTVS

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) sa do konca júna chce dohodnúť s odborármi na zvyšovaní platov pre zdravotníkov. Povedal to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Verí, že nasledujúci týždeň bude týždňom dobrých správ.

Opäť kritizoval aj ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO), že vyhlasuje niečo, čo nemá dopredu vykomunikované s koaličnými partnermi a nemá na to zdroje. Lengvarský chce zvýšiť platy zdravotným sestrám o 700 eur a lekárom o 500 eur.

„Dlhodobo neskrývam názor, že pán minister (Lengvarský) presluhuje,“ uviedol Matovič. Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok z Hlasu-SD tiež súhlasí s jeho odvolaním. Dodal, že vláda si berie zdravotníkov za rukojemníkov.

Šutaj Eštok tiež priznal, že Smer-SD mal počas svojej vlády spraviť viac pre zdravotníkov.

Matovič tiež potvrdil skoršie spoločné vyhlásenie s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO), že do rokovaní s odborármi idú s ponukou jednorazového 500-eurového príspevku pre zamestnancov verejnej a štátnej správy.

Odkiaľ na to štát vezme peniaze, však Matovič neuviedol. „Mám jeden zdroj, ktorý teraz menovať nemôžem. Myslím si, že to bude veľmi pozitívne prekvapenie pre všetkých na Slovensku,“ povedal a dodal, že to nebude z daňových nadpríjmov ani zvyšovaním daní.

Matovič si so Šutajom Eštokom vymenili aj niekoľko ostrých slov. Matovič ho nazval hlupáčikom. „Vyprosím si, aby tento zlodejisko hovoril, že ja som niečo kupoval zo svojej trnavskej firmičky, vagabund jeden zlodejský,“ zdôraznil.

Šutaj Eštok na to reagoval, že Matovič nie je zodpovedný za svoje výroky a potrebuje pomoc. Za jeho slová sa vraj na Matoviča nehnevá. Ľudia sami vedia, prečo mu 90 % z nich neverí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko