Na hlavný obsah

Medzi Varínom a Vrútkami sa stala vážna nehoda vlaku

Na miesto ide aj minister dopravy.

Medzi Varínom a Vrútkami sa stala vážna nehoda vlaku
Na snímke situácia po nehode vlakov pri Vrútkach. Foto: TASR

Na trati medzi Varínom a Vrútkami sa v piatok podvečer stala vážna dopravná nehoda osobného vlaku. Na miesto mieri aj minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina). Informoval o tom poradca ministra dopravy pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf.

Rušeň narazil do stojacej súpravy osobného vlaku, ktorému mieril na pomoc, informovala Katrína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Na mieste zasahuje 21 profesionálnych hasičov. „Sú tam aj dva evakuačné autobusy HaZZ, v ktorých cestujúci nájdu dočasné útočisko,“ dodala Križanová.

Hlavný lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Július Pavčo priblížil, že na mieste udalosti zasahujú záchranári, zranených je viacero osôb. Zdravotnícke zariadenia v okolí sú podľa jeho slov pripravené prijať pacientov. „Jedenásť ambulancií ZZS na mieste udalosti ošetrilo a vyšetrilo spolu 74 pacientov, z toho 34 pacientov bolo transportovaných do nemocníc v Martine, Žiline, Ružomberku, Dolnom Kubíne a Považskej Bystrici,“ napísal na sociálnej sieti rezort zdravotníctva.

Hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková pre TASR uviedla, že na miesto nehody letela posádka záchranárov zo Žiliny a jedného pacienta v kritickom stave previezla do Martina. Následne sa posádka vrátila späť po ďalšieho pacienta.

Polícia SR žiada vodičov, aby na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina vytvorili záchranársku uličku pre všetky záchranné zložky. Ďalej uviedla, že aktuálne môže vylúčiť akúkoľvek stratu života v súvislosti s nehodou.

Železničná spoločnosť Slovensko informovala na sociálnej sieti, že na tomto úseku bola prerušená doprava, no už ju na jednej koľaji obnovili.

Na miesto smerujú okrem Doležala aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO), informoval o tom na sociálnej sieti predseda vlády Eduard Heger (OĽANO). Do Vrútok ide aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny