Na hlavný obsah

Mestský kontrolór Bratislavy sa vzdal funkcie, skončí v nej 30. júna

Marián Miškanin tak spravil ešte pred uplynutím 6-ročného volebného obdobia.

Mestský kontrolór Bratislavy sa vzdal funkcie, skončí v nej 30. júna
Na ilustračnej snímke rieka Dunaj a mesto Bratislava. Foto: TASR

Mestský kontrolór Bratislavy Marián Miškanin sa vzdal svojej funkcie. Skončí v nej 30. júna. Spravil tak ešte pred uplynutím svojho šesťročného volebného obdobia.

Vyplýva to z predloženého materiálu na štvrtkové (23. 6.) mestské zastupiteľstvo. Mestský parlament bude musieť preto vyhlásiť nové voľby hlavného kontrolóra. Rozhodnú o tom bratislavskí mestskí poslanci.

Vo funkcii bol od mája 2019

Zatiaľ sa navrhuje termín voľby na 29. septembra. Najneskôr 19. augusta má byť termín vyhlásený a zverejnený. Poslanci by mali budúci týždeň zvoliť komisiu na posúdenie prihlášok kandidátov.

Miškanin bol vo funkcii mestského kontrolóra od mája 2019. Spomedzi celkovo 12 kandidátov ho zvolili vo verejnej dvojkolovej voľbe na šesťročné funkčné obdobie.

Predtým bol riaditeľom daňového úradu pre vybrané daňové subjekty a v minulosti pôsobil aj ako riaditeľ kancelárie vtedajšieho bratislavského primátora Milana Ftáčnika.

Pred Miškaninom zastával post bratislavského mestského kontrolóra Peter Šinály, ktorý sa funkcie vzdal ku koncu apríla 2019. Pôsobil v nej od roku 2009.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny