Na hlavný obsah

Milan Majerský zostáva predsedom KDH

Hnutie ho zvolilo na svojom sneme.

Milan Majerský zostáva predsedom KDH
Na snímke staronový predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR

Milan Majerský ostáva predsedom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Po skončení sobotňajšieho (18. 6.) celoslovenského snemu v Košiciach to oznámilo vedenie strany, zároveň predstavili vízie a ďalšie kroky na nasledujúce dva roky.

O kreslo šéfa KDH sa predseda Prešovského samosprávneho kraja uchádzal sám a hlas mu odovzdala drvivá väčšina z 298 prítomných delegátov snemu. Lídrom bude počas nasledujúcich dvoch rokov. Podpredsedami hnutia zostávajú Marián Čaučík, Igor Janckulík a Tomáš Merašický, súčasťou predsedníctva KDH bude aj ekonomický expert Jozef Hajko.

„Hnutie má za sebou úspešnú dvojročnú cestu, keď sa v zložitých podmienkach mimoparlamentnej strany a počas pandémie dokázalo otriasť po neúspechu v národných voľbách a vďaka rastúcej dôvere ľudí dlhodobo stúpa,“ vyhlásil Majerský.

Hnutie je podľa neho pripravené zúročiť 32-ročnú skúsenosť a do spoločnosti vrátiť zodpovednosť, odbornosť, systémovosť a politickú kultúru. „Prinášame konkrétne riešenia pre ľudí, sme predvídateľnou a rozvážnou alternatívou voči vláde chaosu, hádok a experimentov, ale tiež voči rozkrádaniu, korupcii a extrémizmu,“ zdôraznil predseda hnutia.

Ďalšími členmi predsedníctva KDH bude okrem novozvoleného ekonomického experta aj šestica staronových členov – právnička Martina Holečková, lekárka Monika Kolejáková, ekonóm Jozef Mikuš, právnik Marek Šmid, riaditeľ gymnázia Martin Šmilňák a mládežnícky aktivista Milan Kabina.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko