Na hlavný obsah

Muž sa cez telefón vyhrážal dôchodkyni, okradol ju o 6 500 eur

Polícia upozorňuje na podvodné telefonáty.

Muž sa cez telefón vyhrážal dôchodkyni, okradol ju o 6 500 eur
Dôchodkyňa nesie nákup. Foto: TASR/AP

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti upozorňuje na podvodné telefonáty. V okrese Lučenec zaznamenala v uplynulom období niekoľko podobných prípadov.

Pri jednom z nich sa podvodníkom podarilo pripraviť 79-ročnú dôchodkyňu o úspory vo výške 6 500 eur.

Podvodník dôchodkyňu kontaktoval telefonicky v stredu (1. 6.), predstavil sa ako policajt. „Žene povedal, že jej dcéra v aute zrazila a zranila nejaké dieťa. Žena mu síce odpovedala, že jej dcéra nemá žiadne auto a zložila mu vzápätí telefón, no ten zvonil opäť. Dôchodkyni povedal, že všetky peniaze, čo má doma, má vložiť na číslo bankového účtu, ktoré jej nadiktoval,“ priblížila polícia.

Pripravil ju o 6 500 eur

Podvodník žene tvrdil, že informáciu o tom, že je policajt, si môže overiť aj na čísle 158. „Následne dôchodkyni povedal, že o 10 minút príde pre ňu taxík, že má ísť vložiť peniaze na účet, lebo je to pre jej ochranu a pre ochranu jej najbližších,“ dodala polícia.

Žene dokonca zavolal taxík, ktorý ju odviezol na poštu v Lučenci. Poškodenú utvrdil v tom, že po vložení peňazí na určený účet ju na mieste vyzdvihnú policajti, čo sa však nestalo.

„Stála tam približne polhodinu, ale nikto nechodil. Vtedy si oklamaná žena uvedomila, že sa stala obeťou podvodu.“

Páchateľ pripravil dôchodkyňu o úspory vo výške 6 500 eur. Polícia v súvislosti s prípadom vyzýva ľudí, aby neverili neznámym osobám, ktoré ich telefonicky kontaktujú z rôznych príčin a žiadajú od nich peniaze.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko