Na hlavný obsah

Na post predsedu BBSK bude za ĽSNS kandidovať Marek Kotleba

Na post tak kandidujú štyria uchádzači.

Na post predsedu BBSK bude za ĽSNS kandidovať Marek Kotleba
Na snímke kandidát na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Marek Kotleba. Foto: TASR

Na post predsedu  Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) bude za ĽSNS kandidovať poslanec Národnej rady SR Marek Kotleba, brat bývalého šéfa kraja. Oficiálnu kandidatúru oznámil v stredu (1. 6.) v Banskej Bystrici. 

„Ideme bojovať o funkciu predsedu kraja. Vyplynulo to z našich stretnutí a kontaktov s občanmi v regiónoch a okresoch. Za tých päť rokov čakali od Lunterovcov viac. Mali o desiatky miliónov eur viac každý rok, než som mal ja, ale výsledky tomu nezodpovedajú. Úrad kraja sa nafúkol o viac ako 200 ľudí, vytvorili niekoľko mimovládnych organizácií a tam išli tie peniaze,“ uviedol Kotleba.

Ďalší traja kandidáti

Pripomenul, že jemu „účelovým rozsudkom“ zabránili kandidovať. „Ľudia nás žiadajú, aby sme boj nevzdávali, tak sme to vymysleli takto,“ dodal bývalý šéf kraja.

Ako prvý už vo februári ohlásil kandidatúru na župana podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý kandiduje ako nezávislý s podporou strán Sloboda a Solidarita, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU, OKS, Aliancia a strany Hlas – sociálna demokracia.

O krajské predsednícke kreslo chcú zviesť boj aj poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja za hnutie Republika. Tiež predseda konzervatívnej politickej strany Národná koalícia Rudolf Huliak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny