Na hlavný obsah

Najviac slovenských dovolenkárov pôjde do Chorvátska. Ktoré destinácie budú najlacnejšie?

Cestovné kancelárie sa snažia ceny nezvyšovať.

Najobľúbenejšou zahraničnou destináciou Slovákov bude podľa analytikov aj toto leto Chorvátsko. Počet dovolenkujúcich na Jadrane by sa mal oproti roku 2020 zdvojnásobiť. Najlacnejšie vyjde Slovákov dovolenka v Grécku a Turecku.

Ceny zájazdov sa cestovné kancelárie snažia výrazne nezvyšovať. Karty ešte môžu zamiešať rastúce ceny palív. Tie tvoria 30 až 40 % nákladov leteckých spoločností. CK tak môžu zvýšiť palivový príplatok.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Klienti CK boli zvyknutí, ak bol zavedený takýto palivový príplatok v minulosti, bol vo výške 15 až 20 eur na osobu a pobyt. Pri tomto dramatickom zvýšení ceny paliva už CK zavádzajú palivový a emisný poplatok 50 až 60eur za osobu a pobyt. Stále nehovoríme o dramatickom zvýšení ceny zájazdu o 2 až 3 %,“ priblížil Roman Berkes, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr.

Letné prázdniny budú v najžiadanejších dovolenkových lokalitách takmer bez obmedzení. Dovolenkári si majú dať pozor na niekoľko vecí. Napríklad – nezabudnúť na poistenie.

Na silnú sezónu sa pripravilo aj bratislavské letisko. Len v máji malo dvakrát toľko vzletov a pristátí ako v rovnakom období minulého roka. Letisko tak posilnilo svoj personál.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko