Na hlavný obsah

Národný onkologický ústav uzatvoril jedno z oddelení. Dôvodom je nízky počet sestier a dovolenky

Ministerstvo zdravotníctva hovorí, že pacienti nie u ohrození.

Národný onkologický ústav uzatvoril jedno z oddelení. Dôvodom je nízky počet sestier a dovolenky
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Národný onkologický ústav (NOÚ) dočasne uzatvoril lôžkové oddelenie zamerané na chirurgickú liečbu prsníkov. Dôvodom je nízky počet sestier a plánované letné dovolenky.

Uviedla to hovorkyňa ústavu Patrícia Kubicová. „Pacientky z tohto oddelenia sme hospitalizovali na ďalšie tri lôžkové oddelenia v rámci Kliniky chirurgickej onkológie,“ doplnila.

NOÚ podľa jej slov vníma situáciu v slovenskom zdravotníctve, týkajúcu sa nedostatku sestier a rovnako sa ju snaží riešiť. „V súčasnosti v našom ústave pracuje 325 sestier, ktoré sa podieľajú na každodennom plynulom fungovaní našej nemocnice,“ ozrejmila Kubicová.

Ministerstvo zdravotníctva na otázku RTVS ako plánuje vzniknutú situáciu riešiť, reagovalo s tým, že personálny manažment je v kompetencii nemocnice, ktorá zabezpečuje poskytovanie zdravotníckej starostlivosti pacientom.

„Pacientkam tohto oddelenia aj naďalej poskytujú potrebnú zdravotnú starostlivosť. Rozumieme, že zdravotnícki pracovníci si po uplynulých dvoch rokoch pandémie, kedy obetavo trávili čas pri pacientoch – neraz aj na úkor svojho súkromia – potrebujú oddýchnuť a načerpať nových síl na zaslúžených dovolenkách,“ uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Petra Lániková.

Dodala, že aj napriek tomu prioritou naďalej zostáva zabezpečenie dostupnej zdravotnej starostlivosti pre pacientov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko