Na hlavný obsah

Nedokončená stavba plánovanej nemocnice na Orave bude mať nové využitie

Nové ambulancie budú spĺňať moderné štandardy.

Nedokončená stavba plánovanej nemocnice na Orave bude mať nové využitie. Vznikne tam Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti. Fungovať by malo už na budúci rok.

V Námestove ešte pred vyše 20 rokmi začali stavať novú nemocnicu. V roku 2001 však rezort zdravotníctva stavbu stopol s odôvodnením, že tretiu nemocnicu na Orave netreba.

„Odvtedy hľadáme alternatívne riešenia na využitie týchto priestorov. Práve vybudovanie centra integrovanej zdravotnej starostlivosti bude veľmi dobrým riešením,“ uviedla riaditeľka Oravskej polikliniky v Námestove Mária Šišková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Budovanie takýchto centier má zozbierať ambulantných poskytovateľov na jedno miesto. Aj keď Slovensko bojuje s nedostatkom lekárov, Žilinský kraj si ich vopred zazmluvnil. Ordinácie tak nezostanú prázdne.

„Viacerí poskytovatelia nás prosili, aby sme im poskytli priestor v poliklinike, lebo tam majú laboratórium. Pribudnú nám traja všeobecní lekári pre deti a dorast, dve ambulancie pre dospelých. Pribudne tiež zubná ambulancia, dentálna hygiena, kožná ambulancia či gynekologická ambulancia,“ uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

Nové ambulancie vybudujú s čakárňami a budú spĺňať moderné štandardy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny