Na hlavný obsah

NHL: Colorado sa ujalo vedenia vo finálovej sérii

Zápas rozhodlo predĺženie.

NHL: Colorado sa ujalo vedenia vo finálovej sérii
Na snímke hokejisti Colorada Avalanche sa tešia z gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti Colorada Avalanche úspešne vstúpili do finálovej série play off NHL. V úvodnom zápase zdolali v noci na štvrtok (16. 6.) dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára Tampu Bay Lightning 4:3 po predĺžení.

O víťazstve domácich rozhodol v 83. sekunde predĺženia Andre Burakovsky. Slovenský obranca Erik Černák odohral za hostí 19:53 min., rozdal tri hity a zblokoval päť striel súpera – najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Tampe sa nevydaril úvod stretnutia, už v 10. minúte prehrávala 0:2, no postupne sa rozbehla a v druhej tretine dokázala vyrovnať z 1:3 na 3:3. V 2. minúte predĺženia si však hostia nedali pozor na akciu J.T. Comphera, jeho pokus síce dokázali zblokovať, no k puku sa dostal Valerij Ničuškin, ktorý nabil Burakovskému a švédsky krídelník strelou z prvej rozhodol o triumfe Colorada. Ničuškin a Gabriel Landeskog prispeli k víťazstvu zhodne gólom a asistenciou, Mikko Rantanen mal dve asistencie. Druhý finálový zápas je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ opäť v Denveri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport