Na hlavný obsah

NHL: Colorado vedie proti Edmontonu už 3:0 na zápasy

Do finále NHL môže postúpiť už v utorok.

NHL: Colorado vedie proti Edmontonu už 3:0 na zápasy
Foto zo zápasu play-off NHL Edmonton Oilers - Colorado Avalanche. Foto: SITA/AP

Hokejisti Colorada uspeli aj v treťom stretnutí finálovej série Západnej konferencie play-off NHL. Na ľade Edmontonu zvíťazili v noci na nedeľu (5. 6.) 4:2 a na zápasy vedú 3:0.

Už v noci na utorok (7. 6.) môžu spečatiť postup do finále bojov o Stanleyho pohár. Dva góly vsietil Valerij Ničuškin, ďalšie pridali J. T. Compher a Mikko Rantanen.

Edmonton mal skvelý vstup do zápasu. Už v 38. sekunde otvoril skóre kapitán Connor McDavid, keď prekonal Pavla Francouza rýchlou strelou po ľade.

O niekoľko sekúnd neskôr narazil Evander Kane zozadu na mantinel Nazema Kadriho a za svoj zákrok dostal päťminútový trest. Rozhodcovia po konzultácii nevylúčili Kanea do konca zápasu, hoci zranený Kadri zamieril rovno do šatne.

Colorado vyrovnalo v 17. minúte, keď si prihrávku Ničuškina nešťastne zrazil do vlastnej bránky obranca Darnell Nurse. Ruský útočník strelil aj druhý gól hostí. V 25. minúte sa dostal k odrazenému puku a rýchlou strelou bez prípravy prekonal Smitha.

Oilers mali za stavu 2:2 šancu strhnúť vedenie na svoju stranu, ale strela Evana Boucharda zazvonila na žrdi a hostia o 11 sekúnd neskôr udreli na druhej strane. Compher krátko po tom, ako si odpykal trest za podrazenie vyhral súboj pri mantineli práve s Bouchardom a prekonal Mikea Smitha strelou pomedzi betóny.

Colorado delí jedno víťazstvo od prvej finálovej účasti od roku 2001, kedy Avalanche získali druhýkrát v histórii Stanley Cup. Len štyri tímy v histórii NHL dokázali vyhrať sériu, keď prehrávali 0:3 na zápasy. Naposledy sa to podarilo hokejistom Los Angeles Kings proti San Jose Sharks v prvom kole v roku 2014.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport