Na hlavný obsah

NHL: Colorado zdolalo Edmonton na nulu a v sérii vedie 2:0

Zaskvel sa brankár Francouz.

NHL: Colorado zdolalo Edmonton na nulu a v sérii vedie 2:0
Foto zo zápasu play-off NHL Colorado Avalanche - Edmonton Oilers. Foto: SITA/AP

Hokejisti Colorada uspeli aj v druhom domácom stretnutí vo finálovej sérii Západnej konferencie play-off NHL. Nad Edmontonom zvíťazili v noci na piatok (3. 6.) 4:0 a vedú 2:0 na zápasy. Čech Pavel Francouz nahradil v bránke Avalanche zraneného Darcyho Kuempera a 24 zákrokmi vychytal čisté konto.

Francouz bol veľká opora svojho tímu a dokonale zastúpil brankársku jednotku. Český brankár podržal svoje mužstvo najmä v úvodnej tretine, keď Oilers viackrát nebezpečne pohrozili. Postupom času sa hra presunula viac pred bránku Edmontonu.

Domáci rozhodli o osude zápasu v druhej časti, keď v priebehu dvoch minút a štyroch sekúnd strelili tri góly. Pri všetkých troch asistoval Nazem Kadri. Najprv jeho strelu úspešne tečoval Artturi Lehkonen, o 15 sekúnd neskôr nabil na gól obrancovi Joshovi Mansonovi a v 27. minúte zvýšil na 3:0 z rýchleho prečíslenia po jeho prihrávke Mikko Rantanen.

Skóre spečatil v tretej tretine v presilovke Nathan MacKinnon. Lehkonen a Rantanen si v zápase pripísali zhodne gól a asistenciu.

Hviezdami nabitá ofenzíva „olejárov“ vyšla tentoraz naprázdno. Dvaja najproduktívnejší hráči vyraďovačky Connor McDavid a Leon Draisaitl ukončili deväťzápasové bodové série. Draisaitlovi sa zastavila šnúra so šiestimi duelmi, v ktorých zakaždým nazbieral aspoň dva kanadské body. Brankár hostí Mike Smith predviedol 36 úspešných zákrokov.

Séria sa za stavu 2:0 pre Colorado presúva do Edmontonu, zápas číslo tri je na programe v noci na nedeľu (5. 6.) o 2.00 h SELČ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport