Na hlavný obsah

NHL: Tampa Bay znížila stav finálovej série na 2:3

Šiesty zápas je na programe v pondelok.

NHL: Tampa Bay znížila stav finálovej série na 2:3
NHL: Colorado Avalanche vs. Tampa Bay Lightning Foto: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay Lightning neumožnili hráčom Colorada oslavovať zisk Stanleyho pohára. V piatom stretnutí finálovej série NHL zvíťazili v noci na sobotu (25. 6.) na ľade tímu Avalanche 3:2 a znížili stav série na 2:3 na zápasy.

Slovenský obranca Tampy Erik Černák, ktorý pre zranenie nedohral minulý zápas, sa do zostavy vrátil a pripísal si jeden mínusový bod, jednu strelu na bránu, štyri „hity“ a dve zblokované strely, keď odohral 19 minút a 27 sekúnd.

Víťazný gól duelu strelil v 54. minúte český útočník Ondřej Palát, keď strelou bez prípravy spomedzi kruhov prekonal Darcyho Kuempera. Palát dal svoj 11. gól v tohtoročných bojoch o Stanley Cup a bol to jeho 12. víťazný zásah v play off, čím vylepšil vlastný klubový rekord.

Oporou Tampy bol opäť brankár Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 35 striel. Ďalšie góly dvojnásobného obhajcu Stanley Cupu strelili Jan Rutta a Nikita Kučerov.

Český obranca dal svoj prvý gól v tohtoročných bojoch o Stanley Cup, Kučerov skóroval v presilovke 4 na 3 a dal svoj prvý gól vo finálovej sérii. Corey Perry a Michail Sergačov zaznamenali po dve asistencie.

Šiesty zápas sa bude hrať na ľade tímu z Floridy v noci na pondelok (27. 6.) o 2.00 h SELČ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport