Na hlavný obsah

Nočný život v Námestove má stopku, dôvodom sú výtržnosti

Protesty proti návrhu nepomohli.

Nočný život v Námestove má stopku, dôvodom sú výtržnosti
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Námestove obmedzili nočný život. Tamojšie prevádzky už nemôžu fungovať celú noc. Nepomohlo ani protestné zhromaždenie združenia podnikateľov či takmer tisíc podpisov pod petíciou. Mestskí poslanci návrh schválili.

Popíjanie alkoholu, potýčky či stupňujúca sa agresivita. To sú hlavné dôvody, prečo mestská polícia prišla s návrhom, aby obmedzili prevádzky barov, diskoklubov či reštaurácií.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Nábrežie v Námestove je toxická zóna. Tisícky ľudí tu prichádzajú za zábavou. A, samozrejme, že zábava je o alkohole a bavení sa. Mnoho ľudí to prepískne, a tým pádom vznikajú konflikty ako násilné bitky. Sú to poškodzovanie majetku mesta, rušenie nočného kľudu,“ zdôvodnil Miroslav Hajdučík, náčelník Mestskej polície v Námestove.

Po novom sa tak zábava v nočných podnikoch v Námestove musí skončiť cez týždeň o 23.00 h a počas piatka a soboty o jednej hodine po polnoci.

Združenie podnikateľov už proti tomuto návrhu začalo spisovať petíciu a doposiaľ zozbieralo stovky podpisov. Na polhodinu tiež protestne obmedzili prevádzky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny