Na hlavný obsah

Nový cestovný poriadok železníc pobúril tisícky ľudí na východnom Spiši

V Margecanoch nebudú zastavovať rýchliky.

Nový cestovný poriadok železníc pobúril tisícky ľudí na východnom Spiši. Podľa nového grafikonu by rýchliky nemali zastavovať v stanici Margecany. Ľudia z regiónu nechápavo krútia hlavami.

Vlaky sú pre mnohých z nich jedinou možnosťou, ako sa dostať do práce, k lekárovi či do školy. Ministerstvo dopravy uznáva, že finálna podoba grafikonu sa môže líšiť.

Keď sa ľudia v Margecanoch a okolí dozvedeli, že v ich stanici už nebudú zastavovať rýchliky, nedávali si servítku pred ústa.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Túto železničnú stanicu v Margecanoch využíva približne 6 000 až 7 000 ľudí denne. Aby to tak bolo aj naďalej a počet cestujúcich tu neklesol, zodpovední rozbehli petíciu.

„Rozprávame tu o rozvoji cestovného ruchu a naša Hnilecká dolina, bude mať problém s cestovaním vlakovou dopravou,“ uviedol primátor Gelnice Dušan Tomaško (nezávislý).

Ďalšia zmena v regióne

„Človek bude musieť ísť autom a tá cesta autom je podstatne drahšia ako vlakom. Ušetrenie na úkor občana,” uviedol starosta obce Margecany a predseda Združenia miest a obcí Hnileckého regiónu Igor Petrík (nezávislý).

A aby toho nebolo málo, už o pár dní začne platiť v regióne ďalšia zmena. 

„Od 12. 6. sa zmenia polohy vlakov, na trati Margecany- Nálepkovo, s pokračovaním na Červenú skalu. Niektoré sú zrušené, niektoré sa dostanú do úplne inej časovej polohy,“ vysvetlil riaditeľ spoločnosti IDS Východ Radovan Hužvík. To rozvráti celý systém nadväznosti autobusových spojov v regióne. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny