Na hlavný obsah

O post primátora Košíc sa bude uchádzať aj Jozef Karabin

Bude nezávislým kandidátom.

O post primátora Košíc sa bude uchádzať aj Jozef Karabin
Na snímke Jozef Karabin, starosta košickej mestskej časti (MČ) Pereš a mestský poslanec, ktorý oznámil kandidatúru na post primátora Košíc. Foto: TASR

O post primátora mesta Košice sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať aj starosta košickej mestskej časti (MČ) Pereš a mestský poslanec Jozef Karabin. Svoju kandidatúru ohlásil počas štvrtkového (16. 6.) rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ). Do volieb vstupuje ako nezávislý kandidát.

Hlavným dôvodom, prečo sa rozhodol uchádzať o funkciu primátora je, že podľa jeho slov súčasný primátor Jaroslav Polaček sklamal mnohých Košičanov.

„Celé štyri roky jeho volebného obdobia poukazujem na jeho kauzy a verím, že dokážem robiť veci lepšie,“ uviedol. Doplnil, že kandidovať bude bez podpory politických strán.

Kandidatúru na primátorské kreslo dosiaľ ohlásili výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma, ktorý chce kandidovať ako nezávislý, a za stranu Za ľudí mestský poslanec Milan Lesňák.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny