Na hlavný obsah

O post primátora Michaloviec zabojuje aj Miroslav Dufinec

Má podporu strany Smer-SD.

O post primátora Michaloviec zabojuje aj Miroslav Dufinec
Ilustračné foto - vkladanie volebného lístka do urny. Foto: TASR

Súčasný poslanec Mestského zastupiteľstva v Michalovciach Miroslav Dufinec sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať o post primátora mesta.

Svoju kandidatúru ohlásil v nedeľu (26. 6.) v Michalovciach. O hlasy voličov sa bude uchádzať s podporou strany Smer-SD, ktorej nie je členom. Ako povedal, chce zachovať kontinuitu v rozvoji mesta a nadviazať na prácu súčasného primátora Viliama Zahorčáka.

„Mám tým na mysli široké spektrum aktivít mesta v tých najrozmanitejších oblastiach, akými sú šport, kultúra, starostlivosť o našich seniorov, sociálna sféra, školstvo, ale aj mnohé iné aspekty života,“ uviedol Dufinec.

Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja na roky 2022 – 2030, ktorý nedávno prijalo mestské zastupiteľstvo (MsZ), prináša podľa jeho slov množstvo inšpirácií k tomu, akým smerom by sa malo mesto v najbližšom období uberať.

„Rád by som v prípade mojej úspešnosti priniesol do mesta aj také témy ako je zavádzanie smart prvkov, či už v oblasti odpadového hospodárstva, cestnej infraštruktúry alebo parkovacej politiky,“ priblížil Dufinec.

Plánuje sa tiež venovať témam, ako sú opravy chodníkov, ciest, revitalizácii jednotlivých mestských častí, detských ihrísk, parkovacích priestorov a podobne.

„Zaujalo ma, akú kombináciu skúseností a schopností náš kandidát tu v Michalovciach ponúka. Predovšetkým je dobré, že je poslancom MsZ a robí tiež mimoriadne dôležité aktivity v oblasti vzdelávania,“ povedal predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny