Na hlavný obsah

Občan Sýrie previezol na Slovensko 24 nelegálnych migrantov

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov.

Občan Sýrie previezol na Slovensko 24 nelegálnych migrantov
Na snímke auto Polície SR. Foto: TASR

Vyšetrovateľka Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície obvinila občana Sýrie žijúceho v Nemecku zo zločinu prevádzačstva.

Na územie Slovenska podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej previezol 24 nelegálnych cudzincov. Vyšetrovateľka zároveň podala návrh na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Podľa zistení polície Mohamad S. za vopred dohodnutú finančnú odmenu 5 000 eur previezol v pondelok (20. 6.) cez hraničný priechod Komárom – Komárno na Slovensko 24 nelegálnych migrantov. Tí mali ďalej pokračovať do Rakúska.

Vodič všetkých cudzincov naložil skoro ráno pri obci Asotthalom v Maďarsku. V zatvorenom aute boli viac ako 4,5 hodiny. Po prekročení hraníc ich vodič vyložil na Alžbetinom ostrove a oni sa rozutekali do priľahlého lesíka.

Všímaví okoloidúci to okamžite nahlásili polícii. Tá na miesto vyslali hliadky Obvodného oddelenia PZ Komárno a na pomoc si zobrali aj služobného psa. Postupne našli všetkých 24 osôb. Trinásť pochádza zo Sýrie, ôsmi z Tuniska, jeden z Egypta, jeden z Turecka a jeden z Jemenskej republiky. Všetci sú muži vo veku od 19 do 42 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny