Na hlavný obsah

Obranca Pekarík nekončí, predĺžil zmluvu s Herthou

Je služobne najstarším hráčom Berlína.

Obranca Pekarík nekončí, predĺžil zmluvu s Herthou
Na snímke slovenský futbalista Peter Pekarík v drese Herthy Berlín. Foto: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík si bude obliekať dres Herthy Berlín aj v nasledujúcej sezóne. Tridsaťpäťročný obranca sa dohodol s vedením nemeckého bundesligového klubu na predĺžení zmluvy do roku 2023. Informovala o tom v piatok (3. 6.) agentúra DPA.

Pekarík je zo súčasného kádra berlínskeho klubu služobne najstarší hráč. V Herthe pôsobí od roku 2012, keď do tímu prišiel z Wolfsburgu. Čaká ho už jedenásta sezóna v hlavnom meste Nemecka.

„Po desiatich rokoch v Herthe si myslím, že už nemusím veľmi vysvetľovať, ako sme sa ja a moja rodina stali Herthanmi a Berlínčanmi. Klub hrá obrovskú rolu v našich životoch a som nadšený, že budeme pokračovať v našej spoločnej ceste aj v ďalšej sezóne,“ uviedol pre klubový web pravý obranca, ktorý je vo výbere národného tímu na júnové stretnutia Ligy národov.

V skončenom bundesligovom ročníku nastúpil v 27 z 34 zápasov Herthy a hral aj v oboch barážových dueloch. Berlínsky tím uspel s tretím tímom druhej ligy Hamburger SV po výsledkoch 0:1 doma a 2:0 vonku a vyhol sa zostupu z najvyššej nemeckej súťaže.

„Peka v minulej sezóne opäť raz dokázal, aký dôležitý hráč je pre Herthu BSC. Je dokonalý profík, dá sa na neho spoľahnúť a vždy všetko robí v záujme klubu a mužstva. Jeho prístup a mentalita nám vždy veľmi pomohli, a preto som potešený, že zostáva v Herthe aj v ďalšej sezóne,“ uviedol športový riaditeľ klubu Fredi Bobic.

Slovenský reprezentant hrával okrem materskej Žiliny v minulosti aj za Dubnicu, Wolfsburg a turecký Kayserispor.

Vedenie Herthy oznámilo vo štvrtok (2. 6.) meno nového trénera, tím povedie Sandro Schwarz, ktorý podpísal kontrakt do leta 2024. Na lavičke vystriedal Felixa Magatha.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport