Na hlavný obsah

Obvinili ďalších policajtov z Národnej kriminálnej agentúry

Mali sa dopustiť manipulovania vyšetrovania.

Obvinili ďalších policajtov z Národnej kriminálnej agentúry
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Vojna v polícii zrejme pokračuje. Policajná inšpekcia obvinila ďalších dvoch policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Ide o operatívcov Branislava Dunčka a Róberta Magulu.

Stalo sa tak na základe odposluchov, po ktorých už vlani na jeseň obvinili vyšetrovateľov z tímu Očistec. Obaja obvinení údajne postupovali pri zostavení obvinení proti policajtom z inšpekcie účelovo tak, aby prípad dozorovala špeciálna prokuratúra.

„Podstatné je to, že ich obvinili zo zneužívania právomoci, pričom policajní operatívci nevykonávajú žiadnu činnosť, ktorá by bola výkonom právomoci. Zhromažďujú informácie, tieto nejak vyhodnocujú, analyzujú, ale nerozhodujú o ničom,“ uviedol advokát obvinených Peter Kubina.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Za manipulovanie vyšetrovaní obvinili aj elitných vyšetrovateľov NAKA vrátane Jána Čurillu a Pavla Ďurku. Tí podľa rozhodnutia bratislavského krajského súdu nezákonne strávili vo väzbe tri týždne.

Poslanec Juraj Krúpa nateraz nezvažuje mimoriadne zvolať brannobezpečnostný výbor, ako tomu bolo po zadržaní a obvinení vyšetrovateľov z tímu Očistec.

Inšpekcia v tomto prípade nepožiadala o väzobné stíhanie obvinených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko