Na hlavný obsah

Opitý študent, ktorého vinou zomrel taxikár, spoznal svoj trest

Vinu ani raz nepoprel.

Od tragickej nehody v centre Nových Zámkov, pri ktorej zahynul vodič taxislužby, prešlo už 7 rokov. Auto, ktoré do neho narazilo, šoféroval vtedy stredoškolák pod vplyvom alkoholu. Po rokoch pojednávaní v pondelok (13. 6.) na súde v Nových Zámkoch spoznal svoj trest.

Posledné slová smerom k súdu patrili obžalovanému – dnes už 25-ročnému absolventovi práva. Za 6 rokov a 6 mesiacov pojednávaní vinu ani raz nepoprel.

„Chcem povedať, že mi je to veľmi ľúto. Považujem túto udalosť za najväčšiu chybu v mojom živote, ktorú by som už nikdy neopakoval,“ kajal sa obžalovaný Ivan V.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Koncom roka 2015 ako devätnásťročný išiel autom zo stužkovej. Priznal, že vypil šesť či sedem pohárov tvrdého alkoholu asi polhodinu pred jazdou. Na povolenej 50-ke sa novozámockým sídliskom rútil viac ako 100-kilometrovou rýchlosťou.

Zrážku na križovatke neprežil taxikár a jeho spolujazdkyňa má vážne trvalé následky. Stredoškolákovi namerali v krvi približne dve promile alkoholu.

Okrem väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia dostal aj doživotný zákaz šoférovať. Pozostalá partnerka taxikára sa po traume odsťahovala s troma malými deťmi do zahraničia.

O náhrade škody pre ňu aj spolujazdkyňu, ktorá je pre problémy s chrbticou invalid, rozhodne iný sudca v civilnom konaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny