Na hlavný obsah

Po zásahu obytnej budovy hlási Ukrajina dvoch mŕtvych a troch zranených

Stalo sa to v Mykolajive na juhu Ukrajiny.

Po zásahu obytnej budovy hlási Ukrajina dvoch mŕtvych a troch zranených
Na ilustračnej snímke budova regionálnej správy po zásahu rakety vystrelenej ruskou armádou 29. marca 2022 v Mykolajive. Foto: TASR/AP

Dvaja ľudia zomreli a traja sa zranili pri raketovom útoku na obytnú viacposchodovú budovu v Mykolajive na juhu Ukrajiny.

Na komunikačnej sieti telegram o tom v stredu (29. 6.) ráno informovali starosta mesta Oleksandr Senkevyč a gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim, útok pripisujú Rusku. Jedným zo zranených je záchranár, ktorý na mieste zasahoval.

Ruské sily pokračujú v snahe obkľúčiť mesto Lysyčansk. V okolí ropnej rafinérie južne od mesta od soboty (25. 6.) postúpili o ďalšie dva kilometre, uviedlo vo svojej pravidelnej správe o vývoji bojov britské ministerstvo obrany.

Lysyčansk je posledným veľkým mestom v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, ktoré ukrajinská armáda stále bráni.

Podľa Londýna existuje reálna možnosť, že raketový útok, ktorý zasiahol obchodné centrum v Kremenčuku, mieril na neďaleký cieľ významný pre infraštruktúru.

Nepresnosť ruského ostreľovania už skôr spôsobila smrť mnohých civilistov, pre ruské velenie sú vedľajšie straty prijateľné a pravdepodobne sa budú opakovať, dodáva Londýn. V Kremenčuku zomrelo najmenej 20 ľudí, desiatky ďalších je nezvestných.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl upozorňuje vo svojej správe na stretnutie brancov v Bielorusku v Homelskej oblasti, ktoré má trvať až do polovice júla. „Hrozba leteckých a raketových úderov z územia Bieloruskej republiky na objekty na území Ukrajiny trvá,“ uvádza Kyjev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet