Na hlavný obsah

Polícia dolapila vykrádačov kostolov v Novej Dubnici

Vykrádali aj chaty.

V Novej Dubnici vyčíňali vandali. Vykradli dva kostoly a niekoľko chát v záhradkárskej osade. Miestni sú naďalej ostražití.

V nočných hodinách poškodili vandali okno na Rímskokatolíckom kostole v Novej Dubnici. Umeleckú vitráž rozbili kameňom. Páchatelia ďalej pokračovali cez spovednú miestnosť, cieľ mali jediný, nájsť pokladničku s milodarmi.

„Pokladnička bola umiestnená v spodnej časti stola, ten bol prevrátený, rozkopaný, pokladnička vytrhnutá,“ uviedol správca farnosti v Novej Dubnici Bohumil Piešťanský.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Škoda dosiahla 600 eur. Iné predmety zlodejov nezaujímali. „Idú na istotu, ide im len o peniaze. Ozaj ničoho iného sa nedotkli, boli tam klávesy, mikrofón. Nič iba peniaze,“ dodal.

Vlámanie nahlásili aj z evanjelického kostola. Scenár krádeže bol rovnaký. Do interiéru sa dostali páchatelia cez rozbité okno. V tomto prípade im stačila káva, keksy a džús. Spôsobili škodu 120 eur.

Polícia po páchateľoch májových krádeží intenzívne pátrala. Zistili, že v okolí Novej Dubnice vykradli aj 9 chatiek.

Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Trenčína obvinila troch mladíkov vo veku 19, 20 a 24 rokov zo zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko