Na hlavný obsah

Poslanec ĽSNS Beluský sa bude uchádzať o post predsedu Trnavského kraja

Volebný program predstaví v auguste.

Poslanec ĽSNS Beluský sa bude uchádzať o post predsedu Trnavského kraja
Kandidát na predsedu Trnavského kraja Martin Beluský. Foto: TASR

Kandidátom strany ĽSNS na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) bude jej podpredseda Martin Beluský, ktorý je aj poslancom Národnej rady (NR) SR. Podľa predsedu strany Mariána Kotlebu v ňom strana ponúka slušnú, odbornú a konzervatívnu alternatívu k súčasnému vedeniu kraja.

Beluský povedal, že samosprávne kraje zažívajú za ostatných 8 rokov hospodársky rast. Daňové príjmy im narástli takmer dvojnásobne, pritom žiadne nové kompetencie im nepribudli.

„Samosprávne kraje majú teraz toľko peňazí, že nevedia, čo s nimi, tak ich rozhadzujú na totálne hlúposti. Zakladajú si rôzne neziskové organizácie, platia riadiace funkcie, ale nedávajú peniaze ľuďom, ktorí to potrebujú najviac,“ povedal Beluský.

V prípade zvolenia na post predsedu TTSK by do konca volebného obdobia zostal aj poslancom NR SR, ale v ďalších parlamentných voľbách by už nekandidoval.

ĽSNS bude mať vo všetkých okresoch aj kandidátov na krajských poslancov. Svoj volebný program pre Trnavský kraj predstaví približne dva mesiace pred voľbami, ktoré sa budú konať 29. októbra.

Beluský je zatiaľ druhým uchádzačom o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Minulý týždeň oznámil kandidatúru starosta malej obce Ratkovce Martin Červenka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny