Na hlavný obsah

Poslanec Smeru Zahorčák zabojuje o post predsedu Košického kraja

Volebný program pripravuje.

Poslanec Smeru Zahorčák zabojuje o post predsedu Košického kraja
Poslanec NR SR a starosta Michaloviec Viliam Zahorčák. Foto: TASR

Primátor Michaloviec a poslanec Národnej rady (NR) SR Viliam Zahorčák (Smer-SD) sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať o post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK).

Svoju kandidatúru ohlásil v sobotu (25. 6.) v Košiciach. Je kandidátom strany Smer-SD, o čom informoval predseda strany a poslanec NR SR Robert Fico.

„Štyri volebné obdobia som vykonával funkciu primátora Michaloviec, a teda cítim sa aj z tohto dôvodu kompetentným riadiť samosprávu. Štyri volebné obdobia som bol poslancom KSK,“ povedal Zahorčák, ktorý je zároveň krajským predsedom strany Smer-SD.

O tom, ako si predstavuje kraj pod jeho vedením, bude program, ktorý pripravujú. „Určite nebudem pripravovať nejaké megalomanské, ťažko zrealizovateľné projekty, ktorých návratnosť je diskutabilná,“ priblížil Zahorčák s tým, že rozvíjať treba aj šport.

Priority predsedníctva

Ďalšou z priorít je podľa jeho slov intenzívnejšie využívanie externých finančných prostriedkov, a tiež komunikácia s primátormi a starostami miest a obcí.

„V neposlednom rade je to komunikácia so štátnymi orgánmi. Máme tu celý rad problémov, ktoré nemôže vyriešiť samospráva. Môže ich vyriešiť len štát, či už je to diaľnica, životné prostredie, vyššia miera zamestnanosti a podobne,“ dodal Zahorčák.

„Mesto Michalovce môže byť vzorom pre celé Slovensko. Keby sa ma niekto spýtal, ako vyzerá jednotka solídnosti, tak poviem, že Viliam Zahorčák. My dnes potrebujeme solídnych politikov, ktorí vedia podať profesionálny politický výkon,“ dodal Fico.

Zahorčáka v kandidatúre podporujú i mimoparlamentné strany Život – Národná strana, Národná koalícia a Strana moderného Slovenska.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny