Na hlavný obsah

Nočný požiar bytu v Handlovej si vyžiadal najmenej 4 obete

Horelo na 5. poschodí.

Nočný požiar bytu v Handlovej si vyžiadal najmenej 4 obete
Situácia pri požiari bytu v Handlovej. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vo štvrtok (16. 6.) v noci začal horieť byt v Handlovej, ktorý sa nachádzal na piatom poschodí jednej z miestnych bytoviek. Na mieste podľa Polície SR naďalej zasahujú hasiči, záchranári i policajti. Udalosťou sa bude zaoberať aj krízový štáb mesta Handlová.

Záchranári však nedokázali pomôcť štyrom ľuďom, ktorí pri požiari zahynuli. Ostatných obyvateľov bytovky evakuovali, dovedna šlo o približne 150 ľudí, informuje Hasičský a záchranný zbor.

Okrem štyroch obetí si požiar vyžiadal aj troch zranených. Obete nezomreli priamo v byte, ale počas toho, ako sa pokúšali dostať sa von z bytu. Ich telá našli na chodbách.

Troch zranených ľudí prijali v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach. „Jedného z pacientov, ktorý trpel dýchavičnosťou, sme normosaturovaného prepustili. Dvoch sme hospitalizovali na pľúcnom oddelení pre otravu oxidom uhoľnatým,“ uviedol riaditeľ nemocnice Peter Glatz. 

Príčiny požiara nie sú známe, avšak podľa RTVS samotní hasiči po požiari priznali, že sú tri alternatívy – úmysel, manipulácia s otvoreným ohňom alebo technická porucha.

Zásah hasičov skomplikovali odparkované autá, pre ktoré sa ich práca v prvotnej fáze zdržala. Celková škoda môže stúpnuť podľa krajského riaditeľa hasičov Igora Šenitka na pol milióna eur.

„O pol jednej ma zobudil syn s tým, že počul nejaký buchot na chodbe. Potom sme tam videli dym a už sme vedeli, že horí, tak sme narýchlo dali pod dvere mokré uteráky a šli sme čakať hasičov na balkón,“ povedal pre RTVS svedok, banský záchranár žijúci v bytovke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny