Na hlavný obsah

Premiér vyzýva Matoviča a Sulíka, aby sa miernili vo vyjadreniach

Chce, aby si k sebe našli cestu.

Premiér vyzýva Matoviča a Sulíka, aby sa miernili vo vyjadreniach
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzýva ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby sa miernili vo vyjadreniach. A aby si namiesto vyostrovania napätia k sebe našli cestu tak ako už viackrát v minulosti.

Informovala o tom hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková. „Premiér považuje za nekorektné, že strana SaS hneď po hlasovaní prešla do útokov na hnutie OĽANO. V tomto svetle treba hodnotiť aj reakciu predsedu strany a ministra financií Igora Matoviča. V tomto momente diskusia o tom, kto s kým hlasoval, prešla do nekorektných osobných útokov,“ píše sa v stanovisku.

Predseda vlády sa s takouto formou komunikácie nestotožňuje a vyzýva na zmiernenie komunikácie. Spor v koalícii sa opäť vyostril potom, ako plénum Národnej rady (NR) SR v stredu (22. 6.) prelomilo veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne Matoviča.

SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami. SaS oznámila, že sa opäť nebude zúčastňovať na koaličných radách a Matoviča upodozrieva, že hľadá zámienky na predčasné voľby.

OĽANO vyzvalo SaS, aby prestala rozbíjať vládu a správala sa ako konštruktívny partner. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) vyzýva na upokojenie situácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko