Na hlavný obsah

Pri požiari alzheimer centra pri Prahe zomreli dvaja ľudia

Dvaja ľudia sú v kritickom stave, zranenia utrpelo 55 osôb.

Pri požiari alzheimer centra pri Prahe zomreli dvaja ľudia
Na snímke následky požiaru Domova Alzheimer v meste Roztoky pri Prahe. Foto: ČTK/Vít Šimánek

Dvaja ľudia prišli o život a ďalších 55 utrpelo zranenia pri rozsiahlom požiari Domova Alzheimer v meste Roztoky ležiacom severne od Prahy. Ten vypukol v stredu (1. 6.) podvečer. Dvaja zo zranených sú v kritickom stave, informoval vo štvrtok (2. 6.) portál novinky.cz.

Hovorkyňa záchranárov Monika Nováková uviedla, že o 20.30 h z budovy evakuovali 56 klientov. Dve telá objavili hasiči v noci pri prehľadávaní objektu. Vnútri našli aj ďalšieho ťažko zraneného človeka. Personál opustil budovu ešte pred príchodom hasičov.

„Pri dohasovaní a postupe budovou bohužiaľ stredočeskí hasiči objavili dve mŕtve osoby a jednu osobu so stredne ťažkým zranením. Tú naši záchranári odviezli sanitkou do Oblastnej nemocnice Kladno,“ uviedli záchranári.

Dvaja ľudia sú v kritickom stave, ďalšie dve osoby mali stredne ťažké zranenia a 51 klientov je zranených ľahšie. Tých už rozviezli do okolitých nemocníc.

Hasiči vyhlásili okolo 21.30 h najvyšší stupeň požiarneho poplachu. Na mieste zasahovalo takmer 100 hasičov. Požiar dostali pod kontrolu okolo štvrtej hodiny ráno, na mieste však stále zasahujú, píše spomenutý web.

To, prečo začalo horieť, zatiaľ nezistili. Škoda sa odhaduje približne na 70 miliónov korún (zhruba 2,83 milióna €).

Domov Alzheimer v Roztokách je zariadenie s opatrovateľskou službou so špecializáciou na Alzheimerovu chorobu. Má celkovú kapacitu 60 lôžok. Poskytuje služby denného stacionára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet