Na hlavný obsah

Pri útoku nožom v Nemecku utrpeli zranenia štyria ľudia

Dôvody útoku sú nejasné.

Pri útoku nožom v Nemecku utrpeli zranenia štyria ľudia
Na snímke nemeckí policajti. Foto: TASR/AP

Štyria ľudia utrpeli v piatok (10. 6.) zranenia pri útoku nožom v areáli univerzity za západe Nemecka. Polícia oznámila, že predpokladaného páchateľa zadržala. Informovala o tom agentúra AFP.

Polícia na sociálnej sieti napísala, že aktuálne vykonáva „veľkú operáciu“ v areáli Univerzity aplikovaných vied Hamm-Lippstadt, kde „bolo niekoľko ľudí zranených nožom“. Úrady vyzvali miestnych obyvateľov, aby sa tejto oblasti vyhli.

K útoku došlo aj v škole

Policajný hovorca pre AFP potvrdil, že zranení boli štyria ľudia.

Podľa agentúry DPA štyridsaťtriročný útočník vstúpil do areálu univerzity po 15.30 h a začal napádať prítomné osoby. Zatiaľ sa nevie, či muž je súčasným či bývalým študentom univerzity. Nejasné sú aj dôvody útoku.

Podľa televízie WDR je páchateľom mladík z mesta Hamm, ktorý v prednáškovej budove napadol nožom niekoľko študentov. Televízia informovala, že zranenia utrpeli tri ženy a jeden muž, pričom ďalším študentom sa podarilo útočníka premôcť.

K útoku nožom došlo v piatok aj na základnej škole v juhonemeckom meste Esslingen, pri ktorom utrpeli vážne zranenia žena a sedemročné dievča, dodáva AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet