Na hlavný obsah

Príspevky pre ľudí, ktorí prichýlili utečencov, štát vyplatí v najbližších dňoch

Ide už o druhú vlnu vyplácania.

Ľudia, ktorí vo svojich domovoch prichýlili odídencov z Ukrajiny, dostanú príspevky od štátu už v najbližších dňoch. Najviac žiadostí podali ľudia v okresoch Bratislava 2, Senec či Nitra a potom Prešov a Košice. Najnižší záujem bol v okresoch Poltár, Gelnica či Revúca.

Za odídenca nad 15 rokov môžu ľudia od štátu získať 7 eur za jednu noc. Za deti 3,5 eura. Žiadosti za máj treba doručiť na obecný úrad do 7. júna

Príkaz na vyplácanie príspevkov vydalo ministerstvo vnútra 31. mája. Ubytovatelia môžu peniaze očakávať do piatich pracovných dní.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Teraz, v najbližších dňoch, bude vyplatených 4,9 milióna aj nejaké drobné ešte k tomu. Ale určite dôjde k vyplateniu a, samozrejme, potom budeme pokračovať v tých nasledujúcich mesiacoch,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Ide už o druhú vlnu vyplácania príspevkov. Vo februári a v marci štát preplatil 2,5 milióna eur. Hoci v minulosti sa vyskytli problémy napríklad s overovaním totožnosti, v súčasnosti už podľa predstaviteľa samospráv ide všetko hladko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko