Na hlavný obsah

Rokovanie k výstavbe nemocníc z plánu obnovu vláda prerušila

Ministri žiadajú podrobnosti.

Rokovanie k výstavbe nemocníc z plánu obnovu vláda prerušila
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO). Foto: TASR

Vláda prerušila svoje utorkové (28. 6.) rokovanie k výstavbe nemocníc z plánu obnovy. Povedal to minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) s tým, že niektorí kolegovia žiadali o prepočet kalkulácií.

Od ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO) bude žiadať, aby vysvetlil niektoré technické otázky. Žiadne iné závažnosti v materiáli vraj nenašiel.

Lengvarský po rokovaní vlády uviedol, že ministri vítajú návrh na výstavbu nemocnice na bratislavských Rázsochách a martinskej nemocnice z plánu obnovy. Ministerstvo vraj hľadá aj iné zdroje financovania.

Minister má dodať ďalšie informácie. S premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) sa dohodol, že po dodaní potrebných materiálov ešte tento týždeň zvolajú mimoriadne online rokovanie vlády, aby sa návrh mohol čo najrýchlejšie schváliť.

Návrhom sa mala vláda zaoberať už skôr, šéf rezortu zdravotníctva ho plánoval predstaviť v polovici júna.

Lengvarský sa vyjadril aj k zvyšovaniu platov zdravotníkov. Do konca mesiaca má k tomu predložiť plán. Podľa jeho slov má o tom rokovať aj s ministrom financií Igorom Matovičom (OĽANO). Zvažujú viacero alternatív, hľadajú však trvalé riešenie miesto jednorazového príspevku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko