Na hlavný obsah

Rusi posilnili svoje jednotky a stále ostreľujú Severodoneck, znie z Ukrajiny

Separatisti zase hovoria o stratách Ukrajincov.

Rusi posilnili svoje jednotky a stále ostreľujú Severodoneck, znie z Ukrajiny
Na snímke zničené auto v meste Severodoneck na východe Ukrajiny. Foto: SITA/AP

Ruská armáda posilnila svoje jednotky a naďalej ostreľuje východoukrajinský Severodonieck. Informoval o tom v sobotu (4. 6.) generálny štáb ukrajinskej armády. Pri neďalekom meste Bachmut sa ale ruským vojakom postúpiť nepodarilo a z tejto oblasti sa stiahli. Rovnako sa im nepodarilo odrezať prístup práve do Severodonecka, citovala ukrajinský generálny štáb agentúra Reuters.

Ukrajinskí separatisti operujúci na východe krajiny, naopak, informujú o útokoch ukrajinských vládnych jednotiek aj o stratách, ktoré podľa nich utrpela ukrajinská armáda. Situačné správy ani jednej z bojujúcich strán nemožno overiť z nezávislých zdrojov.

Intenzívne boje o Severodoneck sa podľa dostupných informácií odohrávali aj v piatok (3. 6.). Večer potom gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj podľa agentúry Unian oznámil, že ukrajinské sily zaznamenávajú v Severodonecku úspechy a dobyli späť asi pätinu predtým strateného územia.

Ruskí vojaci podľa Hajdaja vyhadzujú do vzduchu mosty cez rieku Severný Doneck, aby zabránili Ukrajincom zabezpečiť si posily a zároveň poskytovať pomoc civilistom v Severodonecku.

V piatok podľa neho zahynuli pri ruských útokoch v regióne štyria ľudia vrátane matky s dieťaťom. Juhoukrajinská Odesa bola potom svedkom toho, ako raketa v sobotu ráno zasiahla sklad a zranila dve osoby, uviedli miestni predstavitelia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet