Na hlavný obsah

Rusi v odvete za útok na vrtné plošiny zaútočili na letisko pri Odese

Zabili jedného človeka.

Ruské ozbrojené sily zaútočili strelami Oniks na letisko pri Odese na juhu Ukrajiny, kde zničili hangár s bezpilotnými lietadlami, oznámili v utorok (21. 6.) ruské médiá s odvolaním sa na ministerstvo obrany.

To zdôraznilo, že akcia bola odvetou za pondelkový (20. 6.) ukrajinský útok na ropné plošiny ťažiace zemný plyn pri anektovanom Kryme.

Južné veliteľstvo ukrajinských síl podľa odeského serveru Dumskaja uviedlo, že Rusi v pondelok vystrelili na Odese deväť striel Oniks. Pri nálete prišiel o život strážca skladu s potravinami. Strely tiež poškodili obytné domy a zasiahli pusté priestranstvo medzi cintorínom a priemyselnou zónou.

Tvrdenia znepriatelených strán nemožno vo vojnových podmienkach overiť z nezávislých zdrojov.

Šéf ruskej správy na Kryme Sergej Aksjonov v pondelok informoval, že záchranári z troch ostreľovaných plošín evakuovali 94 ľudí. Sedem osôb je podľa neho nezvestných. Plošiny sa nachádzajú zhruba 100 kilometrov od pobrežia Odeskej oblasti a 150 kilometrov od Krymského polostrova. Ruská armáda pôvodne ukrajinské zariadenia obsadila, keď Moskva v roku 2014 anektovala Krym.

Po márnom pátraní po nezvestných Aksjonov podľa agentúry Interfax prisľúbil pozostalým výplatu odškodného vo výške 6,5 milióna rubľov, čo je vyše 55 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet