Na hlavný obsah

Rusi zasiahli sklad paliva na Ukrajine, zomreli dvaja ľudia

Rusko sa pokúša o postup pri Charkove.

Po ruskom raketovom údere na sklad s palivom v Dnepropetrovskej oblasti zomreli dvaja ľudia, informuje server Ukrajinska pravda s odvolaním sa na oblastného gubernátora Valentyna Rezničenka.

Ďalšia asi desiatka ľudí utrpela zranenia. Zariadenie v meste Novomoskovsk podľa ukrajinských úradov zasiahli v sobotu tri strely, neskôr tam explodovala palivová nádrž.

„Smutné správy, žiaľ, nekončia. Jeden zo zranených pri raketovom údere na palivový sklad v nemocnici zomrel,“ uviedol v nedeľu (19. 6.) Rezničenko na sociálnej sieti telegram. Podľa skorších informácií zahynul jeden záchranár. Hasiči na mieste bojujú s požiarom. Novomoskovsk sa nachádza severovýchodne od mesta Dnipro.

Rusi sa približujú k Charkovu

Poradca ukrajinského ministra vnútra Vadym Denysenko medzitým podľa agentúry Reuters označil za pomerne zložitú situáciu severne od východoukrajinského Charkova, keďže sa ruské invázne sily pokúšajú dostať bližšie k mestu a strieľajú ho.

„Rusko sa snaží urobiť z Charkovho frontové mesto,“ povedal Denysenko v ukrajinskej televízii. Charkov, druhé najväčšie ukrajinské mesto, zažil intenzívne ruské ostreľovanie počas prvých týždňov ruskej vojenskej agresie v krajine.

Gubernátor Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj podľa ruskojazyčného webu stanice BBC informoval o nočnom intenzívnom ruskom ostreľovaní mesta Lysyčank, obcí Ustynivka, Borivske a tiež území chemického areálu Azot v Severodonecku, kde sa ukrývajú civilisti a bránia ho ukrajinskí vojaci. V Lysyčansku ostreľovanie podľa neho zasiahlo obytné budovy, zomreli dvaja ľudia.

Vedenie samozvanej separatistickej proruskej Doneckej ľudovej republiky (DNR) podľa agentúry Interfax uviedlo, že na území tohto útvaru za posledný deň bolo zabitých pri ukrajinskom ostreľovaní regiónu sedem ľudí a ďalšie dve desiatky utrpeli zranenia.

Podobné informácie bojujúcich strán nemožno v priebehu bojov overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet